Mooie actie van MoneYou?

Als klant van MoneYou maak ik al jaren gebruik van een relatief(!) aantrekkelijke rente en een mooi product. Dat blijft ook voorlopig zo. Onderstaande zal daar geen verandering in brengen. Verder moet duidelijk zijn dat ik dit verhaal op persoonlijke titel schrijf.

Tijdelijk 0,3% extra rente!

Vandaag werd ik verrast met een e-mail, waarin mij een mooi aanbod werd gedaan: tijdelijk 0,3% extra rente! Ik dacht “Dat is mooi! Een rente die tijdelijk stijgt van 1,4 naar 1,7 %…klinkt bijna te mooi” Dus ik ging de actievoorwaarden maar eens doorpluizen.

Om te beginnen moet ik een storting doen van minimaal 1000 euro. Ok. Dat begrijp ik. Deze actie is natuurlijk bedoeld om ettelijke miljoenen vakantiegeld van klanten aan de balans te kunnen toevoegen. Deze acties worden altijd door alle banken in deze tijd van het jaar gevoerd.

Ja echt, het staat er!

Volgende voorwaarde is, dat ik het totale saldo van de rekening in tact moet laten tot minimaal 1 september 16:59 uur. Ja echt, het staat er! Ik mag dus 4(!) maanden niet aan mijn geld komen. Daar gaat mijn variabele spaarrekening waarvan ik altijd en onbeperkt mag opnemen.

Goed, gaan we naar de volgende: het saldo wordt op klantniveau gemeten, niet op rekening niveau. Dus ehh… ik mag ook niets van mijn andere rekeningen bij MoneYou opnemen?! Ik haak nu al af. Maar er komt nog meer!

0,003 * 1000 euro is ehh… 3 euro

De 0,3% extra rente geldt alleen voor de saldotoename. Dus in het voorbeeld van 1000 euro, ontvang je ehm… 0,003 * 1000 euro is ehh… 3 euro. Tenminste, maar dat kan ik niet terugvinden, als ze niet ook nog eens berekenen dat het een periode van 4 maanden betreft. Dus het kan ook nog zo maar zijn dat je 4/12 * 3 euro krijgt, da’s 1 hele euro.

MoneYou, bedankt voor die euro! Ik voel me echt een gewaardeerde klant!

http://www.moneyou.nl/lp/sparen/particulier/moneyou-sparen-vrij-opneembaar/rente-extraatje-bestaand/actievoorwaarden.aspx?utm_source=email&utm_medium=clang&utm_campaign=sparen_mei_juni

Laat een reactie achter

Scroll naar boven