Beste Gamma, zo raak je klanten kwijt

De aantrekkelijkheid van klantenkaarten staat natuurlijk sowieso al ter discussie, ook bij mij. Eigenlijk mag ik wel bekennen dat ik er niet een meer op zak heb. Met die van Gamma heb ik nu ook definitief afgerekend.

Waar ik vroeger, toen ik nog frequent aan het klussen was, een veelvuldig bezoeker was van deze bouwmarkt, gewoon omdat hij dichtbij huis was, kom ik er de laatste tijd een stuk minder vaak. Ja, dat heeft er zeker mee te maken. De kortingen waren bij de introductie van de klantenkaart, in combinatie met een hoogfrequent bouwmarktbezoek, gunstig te noemen. Je kreeg bonnetjes waarmee je bij een volgend bezoek weer een of meer eurootjes van de rekening af kon trekken.

De bonnetjes die je nu krijgt bevatten zonder uitzondering allerlei voorwaarden. Zoals ‘alleen geldig voor producten uit een bepaald segment’, ‘alleen geldig tot datum …’, ‘niet geldig in combinatie met…’, etc. De bijbehorende korting vaak beperkt tot 50 cent. Om daar in ruil voor al je persoons- en aankoopgegevens te delen.. mwah.

Het werd weer iets leuker (niet aantrekkelijker) toen de Gamma App werd geïntroduceerd. Ik houd van apps. Hoefde ik mijn klantenkaart niet meer bij me te hebben en de kortingen kwamen ook automatisch in de app te staan. Hoewel.. nee dus. Sommige wel, andere niet. Je kon er niet op vertrouwen. Bovendien stond ik steeds weer te stuntelen, omdat de app telkens mijn wachtwoord vergat, waardoor ik bij de kassa mijn streepjescode niet kon tonen.

Ca. een half jaar geleden besloot ik om ‘domotica’ te installeren in huis. Ja, voor de leuk, omdat het kan. Veel systemen zijn compatible met het Homewizard systeem dat ik had aangeschaft. Zo ook Klik-aan-Klik-uit, ook wel KaKu of CoCo voor de kenners. Er was een leuke korting gaande bij Gamma voor deze artikelen. Bij de kassa werd ik er tot mijn teleurstelling fijntjes op gewezen dat het gekozen product een gele prijssticker had. “Die producten zijn altijd laag geprijsd meneer, daar geldt de korting niet voor”. Grmbl… Geen korting dus. Uit pure nijd de app gedeïnstalleerd. Klaar, over, uit. Dan maar geen korting meer bij Gamma.

Vandaag besloot ik toch maar weer de app even te installeren. Mijn account had ik niet weggegooid, dus eerst ingelogd (ja moest weer) vóórdat ik de winkel binnenliep. Waarom? 25% korting op alle schakelmateriaal! En laat ik nou net weer een setje KaKu schakeldozen nodig hebben.. Tja, dan laat je die korting niet liggen voor een paar principes, waar of niet? Bij de kassa werd eerst opgezocht of die korting wel bestond (wisten ze niet). Dat werd gelukkig bevestigd. Er werd vriendelijk om mijn klantenkaart verzocht. Ha, de app. Die had ik dus mooi paraat in ingelogde toestand. Ik keek verwachtingsvol naar het kassascherm… het bedrag was onveranderd. Niks korting. “Nee meneer, de korting is alleen voor echt schakelmateriaal.”

Nou Gamma, de klantenkaarten zijn wat mij betreft alleen nog weggelegd voor echte winkels.

Scroll naar boven